Monday, April 10, 2017

Suomalaisten määrä sosiaalisessa mediassa

Koulutuswiki sivuston mukaan tällä hetkellä Facebookissa suomalaisten määrä on n. 2,6 miljoonaa käyttäjää.  Päivittäisien käyttäjien määrä on n. 2 miljoonaa. Mobiilikäyttäjiä on n. 1,6 miljoonaa.

Muissa suurimmissa Some kanavoissa kuten Youtubessa käyttäjien määrä on n. 2,4 miljoonaa käyttäjää, WhatsAppissa n. 2,3 miljoonaa, Instagrammissa 1,1 mijloonaa ja Twitterissä 0,7 miljoonaa. Twitterin käyttäjien määrä oli yllättävän pieni, koska sama määrä käyttäjiä löytyy myös esim. Linkedinnistä.

Maailmanlaajuisesti Facebookissa käyttäjiä oli vuonna 2015 n. 1,5 miljardia. Arvion mukaan n. puolet internetin käyttäjistä ovat Facebookissa.




Lähde: http://koulutus.purot.net/sosiaalisen_median_tilastoja

4 comments:

  1. Aika mielenkiintoista, että kärkikolmikko on noinkin tasainen. Ja että se on tehnyt merkittävän eron seuraavina tuleviin kanaviin. Itse olen nyt yrittänyt opetella Twitterin käyttäjäksi, koska se on minulle aivan uusi some-kanava. Mutta ei se oikein tunnu omalta.....

    ReplyDelete
  2. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon ihmiset käyttävät "päällekkäin" eri kanavia, esim. kuinka moni on sekä facebookissa että twitterissä jne.

    Numeroiden perusteella voisi ainakin top kolmen osalta kuvitella, että moni käyttää kaikkia kolmea.

    ReplyDelete
  3. Linkkiä klikkaamalla saa näkyviin lisää linkkejä, joista avautuu uusia tilastoja. Kannattaa silmäillä.

    ReplyDelete
  4. Tämä oli kiva pointti nostaa esiin.

    ReplyDelete