Tuesday, April 25, 2017

Kuva ja ääni sovellus: Snapchat


Snapchat on pikaviestipalvelu jossa voi julkaista kuvaa ja videoita ja nämä ovat sovelluksessa näkyvillä 24 tuntia. Snapchatissa voi lähettää yksityisviestejä tai tehdä julkisia "My storieita" joita voivat katsoa seuraajasi. Kuvien ja videoiden muokkaaminen on mahdollista tässä sovelluksessa. Valitsin tämän sovelluksen, koska itse käytän melkein päivittäin Snapchattia ja tähän tehtävään tämä tuli ensimmäisenä mieleen. 

Ammatti käytössä tämän sovelluksen käyttö on mielestäni aika vähäistä. Tunnettuja yrityksiä ei kauheasti löydy Snapchatista, mutta monet tunnetut henkilöt voivat kyllä mainostaa omaa yritystä tai tuotetta Snapchatin kautta omalla tilillään. Snapchat perustettiin vuonna 2011 ja maailmanlaajuisesti päivittäisiä käyttäjiä on n. 150 miljoonaa.

Verkosta löysin paljon vinkkejä miten Snapchattia voi käyttää työnhaussa. Parhaimmat vinkit olivat: tee erillinen tili työnhakua varten, seuraa kiinnostavien yritysten tilejä, markkinoi Snapchat tiliä CV:ssä, brändää itsesi Snapchatin avulla sekä tuota sisältöä aktiivisesti.

Itse kuviin ja videoihin on mahdollista luoda eri hymiöitä, tarroja, kuvia ja sovelluksessa voi piirtää vaikka itse jonkin kuvan tai tekstin. 

Kaikkein tunnetuin ominaisuus taitaa olla filtterit joilla saat ottamasi selfieen  esim. koiran kuonon ja korvat, jäniksen korvat tai saat naamasi suurennettuna kuvaa. Filtterit vaihtuvat päivityksien yhteyksissä. 




2 comments:

  1. Mitä teet snäpillä itse? Kuinka pitkään olet sitä käyttänyt ja miten käyttösi on muuttunut? Seuraatko mitään yrityksiä snäpissä?

    ReplyDelete
  2. Yrityksiä en seuraa snäpissä. Itse käytän snäppiä kun päivittelen mitä teen tai mitä olen tekemässä. Myösd muiden snäppejä seurailen samassa.

    ReplyDelete