Monday, April 17, 2017

Ensimmäinen esiteltävä some-sovellus: Periscope









Periscope on some-sovellus jolla pystyy lähettämään suoraa videokuvaa eli ns. striimata omasta älylaitteesta. Periscopeen kirjaudutaan omalla twitter - tunnuksella tai puhelinnumerolla ja lähetyksiä voi katsella eri puolelta maailmaa. Periscope julkaistiin iOS - laitteille maaliskuussa 2015 ja Android laitteille saman vuoden toukokuussa,

Lähetyksen aikana katselijat voivat lähettää kommentteja tai kysymyksiä niile tarkoitettuun kommenttikenttään. Lähetyksen voi myös katsoa jälkikäteen, mutta kysymyksien tai palautteen lähettäminen ei ole enään mahdollista. Video säilyy sovelluksessa 24 tuntia tai jos lisäät lähetyksen nimeen #save niin video säilyy niin kauan kunnes itse käyt poistamassa kyseisen videon.

Itse olen Periscopea käyttänyt n. vuoden verran En ole kyseisellä sovelluksella strimannut, mutta olen muiden lähetyksiä katsonut ja lähettänyt kommentteja ja kysymyksiä jonkin verran.

2 comments:

  1. Luulin olevani omaperäinen kun esittelen Periscopen, mutta ehditkin ensin. Onneksi meillä oli sen verran erilaiset näkökulmat aiheeseen etten tullut vahingossa esittäneeksi samoja asioita :)

    Onko tuo oiekasti hyödyllinen, vai onko lähinnä ajanvietesovellus? itse en siis ole koskaan käyttänyt.

    ReplyDelete
  2. Itselle enimmäkseen ajanviettosovellus.

    ReplyDelete